Jump to content

Follow us on...
Home
Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
Photo
- - - - -

Red Lizards & Tatia perugaie


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Bwhiskered

Bwhiskered

    CP Donator

  • Members
  • 2031 posts

Posted 03 June 2012 - 11:31 PM

My Red Lizard Whiptails liked this low the past couple of days and my male is sitting on a good clutch of eggs. Two Tatia perugaie females are tending batches of newly hatched fry. Maybe the drought has ended both outside and in my tanks.

#2 Brad

Brad

    Pleco Fry

  • Members
  • 115 posts

Posted 04 June 2012 - 12:08 AM

I sure hope your right Charlie. Allot of action happing here but no eggs yet

#3 matti2uude

matti2uude

    Juvie Pleco

  • Members
  • 532 posts
  • LocationToronto

Posted 04 June 2012 - 03:08 AM

Do your Red Lizards spawn in a cave or a tube? I have both in with mine and one has taken over the cave.

#4 Bwhiskered

Bwhiskered

    CP Donator

  • Members
  • 2031 posts

Posted 04 June 2012 - 10:47 AM

My Red Lizards have always spawned in a tube. They have spawned in 1 inch PVC pipe and 1 inch bamboo. Their current favourite spot is a slate tube that is 6 inches long and with a 1 inch tunnel. The eggs seem to stick better to the slate and they like the flat surface better.

#5 matti2uude

matti2uude

    Juvie Pleco

  • Members
  • 532 posts
  • LocationToronto

Posted 04 June 2012 - 04:17 PM

Thanks I'll have to try and find a slate tube for them.

#6 2wheelsx2

2wheelsx2

    Juvie Pleco

  • Members
  • 381 posts

Posted 14 June 2012 - 05:35 PM

I've had 3 L10a for a year now and no action at all. One of them looks constantly gravid with eggs. I do have some long finned Calico BNP's with them. Do you guys think that's obstructing any spawning attempts?
How many addictions can I have without overload?
[SIGPIC][/SIGPIC]

#7 Bwhiskered

Bwhiskered

    CP Donator

  • Members
  • 2031 posts

Posted 16 June 2012 - 01:06 AM

I've had 3 L10a for a year now and no action at all. One of them looks constantly gravid with eggs. I do have some long finned Calico BNP's with them. Do you guys think that's obstructing any spawning attempts?


I keep my 6 breeders in a 10 gallon tank alone. They have several pieces of 1" pipe and an open both end slate cave 6" long by 1" wide by 3/4" high. I give them a good change of RO water to trigger them to spawn. The eggs just hatched and there are at least 75 fry.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users